Kötelező biztosítás: amit eddig tudni lehet

2020-11-08

A hétfőn kezdődött év végi kötelező biztosítási kampány első napjaiban az érintett ügyfelek 26 600 Ft-os átlagdíjon kötötték meg új kötelező biztosításaikat, mely összeg közel 7%-kal haladja meg a tavaly ilyenkor mért díjszintet. (jelentette be saját adatbázisára hivatkozva a Netrisk.hu)

 

A vezető online biztosításközvetítő portálnál eddig lezajlott közel 2 000 tényleges megrendelés több mint 60%-kát az alábbi három biztosító tette ki: Generali, a K&H és a Genertel (Őket követi szerződésszámban az Union és a Groupama)

 

 

Az ügyfelek közel 92%-a választja az éves/egyösszegű díjfizetési gyakoriságot, miközben egyre nő az elektronikus díjfizetési forma is. Ezzel szemben a csekkes díjfizetési mód tovább csökken, a tavalyi 23%-ról 16%-ra.

A díjemelkedés mértéke a különböző szegmensekben igen eltérő lehet, emiatt mindenképpen célszerű összehasonlítani, hogy melyik biztosító mit kínál a következő éves időszakra.

Néhány biztosító a jelenlegi tarifáiban már megkezdte a károkozói pótdíjak rendszerének átalakítását, ami további változásokat eredményez a bonyolult tarifarendszerekben.

 

Az év végi kötelező biztosítási kampányban érintett autósoknak december elsejéig van lehetőségük arról dönteni, hogy jelenlegi szerződésüket folytatják a jövő évben is, vagy új biztosításra váltanak.

 

Menü: